Kövess minket!
  
     

Az ingatlanhitel felvételének lépései

Az ingatlanhitel felvételének lépései
2014, március 17.

Ha valaki költözés mellett dönt, azonban a lakásbérlés nem opció számára, az ingatlanvásárlás a megoldás. Egy nagyobb családi ház esetében az ingatlan összege több millió Forint, de egy kisebb lakás értéke is igen magas. A mai gazdasági helyzetben keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy önerőből vásároljanak ingatlant, így ingatlanhitel felvételére kényszerülnek.

Lássuk, milyen lépésekből áll a lakásvásárlási hitel felvétele!

Ha kiválasztottuk a leendő ingatlant, mérjük fel, mennyi önerő áll rendelkezésükre, majd ennek függvényében határozzunk a lakáshitel összegéről. Vizsgáljuk meg a bankok kínálta lehetőségeket, válasszuk ki az igényeinknek leginkább megfelelő ajánlatot, és kérjünk előzetes hitelbírálatot a választott intézménytől. Ezt követi a hitelfelvétel menete. Amennyiben a bank jóváhagyja a kérelmet, következik a szerződés aláírása, melyből a közjegyzői iratot be kell nyújtani az illetékes Földhivatalba. Ezután következik a tulajdoni lap módosítása, valamint a lakásbiztosítás engedményezése.  A hitelfolyósítás után a tulajdonjog lemondó nyilatkozatot szintén a Fölhivatalhoz kell eljuttatni, é a következő hónapban megkezdődik a lakáshitel törlesztése a korábbi megállapodás alapján.

Ha segítségre van szüksége a lakásvásárlás során, forduljon szakértőkhöz!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
barlistasoknakhitel.hu_.kolcson.2
A hitelek fajtái

Ha hitelt szeretne felvenni, de nem igazodik el a pénzügyi világban, az alábbiakban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a hitelek...

Close